KAMPIOEN KRING TWENTE MET WARINA!

Jeanette Corbeek Landje

Jeanette Corbeek speelde maandag een absolute hoofdrol in de strijd om de titels van Kring Twente. In de Ankerhal te Saasveld werd ze met Warina niet alleen gekroond tot beste ZZ-ruiter van de kring, maar was ze ook 0,16 seconde sneller dan Peter Olthof met Aloubet in de klasse Z. Ze eindigde in het gecombineerde klassement ook nog eens als vierde met Landjonker en als vijfde met Bugatti.

Een grieperige Jeanette Corbeek had het maar druk maandagavond. Ze startte liefst vier paarden en mocht met drie daarvan terugkomen voor de barrage. Met behulp van Gonnie Velstra en Diane Smink, eigenaresse van Bugatti, hield ze het tempo bij de wisseling van haar paarden er aardig in. Om vervolgens opgetogen vast te stellen dat ze een bijzonder geslaagde avond had gehad. “De paarden sprongen ook in Veendam allemaal al goed. Dit zijn voor mij mooie trainingsrondjes, ik kon lekker oefenen. En het leek erop dat ze nog steeds in vorm waren, niet? Een nieuw jaar, een nieuwe ronde en nieuwe kansen. Winnen is altijd leuk.”

JeanetjeOlthof pakte in de wedstrijd met de eerder door Steven Veldhuis gereden Agossi ook de derde plek, Corbeek met Landjonker de vierde en met Bugatti de vijfde. Bugatti gaf ze niet echt de sporen. “Dat is een beestje van zeven in opleiding, die heb ik niet plat gelegd. Maar het is er wel eentje die straks een tandje hoger kan. Landjonker en Warina (beide eigendom van Van de Vorm, red) zijn al wat meer routiniers. Toch had ik niet verwacht dat het zo goed zou gaan. Maar vooral met Warina liep elk bochtje gewoon direct. Die had eerst een hackamore, maar rijdt nu met een ander bitje en dat voelt super. Landjonker heeft altijd wat meer tijd nodig. Die hangt wat langer in de lucht. Warina is na een hindernis zo weg.”

Tekst © www.hippischtwente.nl

8-01-2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *