Biografie

JEANETTE CORBEEK

Jeanette Corbeek (1968) erfde de voorliefde voor paarden van haar vader. Haar moeder vond paarden namelijk alleen maar griezelig. Pa bezocht altijd de keuringen, zoals naar Groningen. Hij werkte bij de Spoorwegen en het slachthuis. Hij was afkomstig van een boerderijtje aan de Wegtersweg in Hengelo, waar broer Jan en zus Evelien opgroeiden. Zelf werd ze geboren aan de Bornsestraat, waar ze ook haar jonge jaren doorbracht.

Al toen ze een jaar of vier was, nam zus Evelien haar mee naar boer Knippert,waar ze op de bonte pony Peter werd gezet. “Maar ik lag meer op mijn rug dan dat ik er op zat”, herinnert Jeanette zich nog al te goed. Vanaf haar zesde kreeg ze les van meneer Mosterdman van de Tichelhoeve in Hengelo. “Die heeft me alles geleerd en ik bleek daar wel een beetje op te vallen.”

Via B-pony Sindala Jan van de familie Leyng en C-pony Johnboy van Tonnie Pompen mocht ze aan het werk bij de familie Wolves in Wierden. Iets meer dan een jaar lang ging ze daarvoor rond haar twaalfde elke dag per trein op en neer. Daarna zocht ze haar geluk dichter bij huis. Bij de gebroeders  Peters aan de Brugginksweg werkte haar zus al. Tot haar 21ste bleef ze daar. Ze mocht Kitana rijden, het oude paard van zus Evelien, tot er jonge paarden van Herman Olthof werden gekocht. Die kwam twee maanden later een kijkje nemen en vroeg Jeanette of ze niet voor hem wilde gaan rijden. Na drie jaar Olthof volgden zes jaren bij Daan Leuveld, een periode waarop ze eveneens met veel plezier terugkijkt. “Voor hem heb ik vooral veel hengsten gereden en ik heb er veel geholpen met de kinderen Tom, Rick en Bas.”

Spain

Het volgende deel van haar leerschool genoot ze bij Robert Baader en Tom Wickstrom in Markelo. Parttime werkte ze ernaast en volgde ze opleidingen. Eind 2007 startte Jeanette Corbeek met haar eigen stal, wat ze combineerde met een baan als trainer-coach en ruiter voor Silk-ka, het bedrijf in zijdebloemen van Patrick Oude Groeniger. Zijn dochters Megan en Caily reden meer dan verdienstelijk bij de jeugd.

10574457_871634056213544_8106657957307904614_nMedio april zijn Jeanette en haar team verhuisd naar het Gelderse plaatsje Wekerom. Hier hebben zij en haar team een nieuwe accommodatie tot hen beschikking. Hier focused Jeanette zich op dit moment volledig op haar nationale en internationale carrière, en ook op de handel. Ze traint daarnaast nog steeds een aantal jonge regionale (Twentse) talenten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *